Hvorfor blogger jeg?????

Bildet mitt
oslo, oslo, Norway
En voksen Dame. Som ved denne bloggen, både får luftet div. samfunns-problemer/gleder, som jeg finner morsomme/engasjerende. Blir også en slags dagbok. På min vei, mot en/ei/flere ett eller annet. Også innimellom, blir jeg bare så forbannet på systemet, livet,urettferdighet,inngroddheit, bås-setting, firkanta lover og for alle menneskene, som alltid tror de vet alt. Spesielt de som mener sine meninger, i sin verden. Aldri, har de vært i min. Mens jeg må leve i deres...................................... Men utrolig imponert, av alle Heltene og Englene som er overalt i hverdagen. Man må bare se lengre enn sin egen nese. Eller være mere der du er.... og se deg rundt,uten å analysere alt i filler. KUN NYTE, det å være tilstede i nuet.

onsdag 9. februar 2011

FØRSTE HINDER

Da var det ikke lett lengre. Siden jeg er en frisk dame, som ikke er plaget med sykdommer, har jeg ikke vært flere  ganger hos min fastlege en en gang. For å få arbeidsavklaringspenger, noe som er avgjørende for å få dekket skolen. Må jeg finne på en sykdom, eller late som om jeg har angst el noe slikt.
Det ønsker ikke jeg.- 
Trodde disse løftene i forbindelse med forbudet hadde verdi. Men er ikke mye verdt for meg iallefall. Kansje om jeg var utlending, ikke vet jeg.
 Så jeg sendte  ett brev til justisministeren og til statsekretær Astrid Aas-Hansen  som lyder:

    Du kjenner ikke meg, men nå skal jeg fortelle litt, om meg selv og min livs-situasjon
Jeg har vært prostituert i 20 år. Da loven kom ,og det ble "ulovlig" å jobbe,,,, ja,ja , vet det ikke på papiret  er ulovlig for meg å selge, MEN, uansett hvordan ting var ment er det faktisk JEG, som mister hjemmet mitt.  Jeg ser ikke at politiet ringer til gårdeieren der gjestene bor, for å fortelle at de er hore kunder. Ser ikke at politiet står utenfor hos hore-kundene for å spane på de. Så derfor sier jeg at jeg er blitt kriminell pga av min  jobb.
Noe som gjorde at jeg tok kontakt med Pro, for å benytte meg av alle disse "mulighetene" for å komme meg i  en annen jobb. Dette ble det jo lovet støtte til, og det var jeg så dum at jeg trodde på.
Er vil jeg selv si, en selvstendig dame, som vet hva jeg vil, og ikke minst mine begrensninger.
Mitt ønske er å få kunnet tatt 2 års skole, fotoskole, siden foto er noe jeg  engasjerer meg i. Er nå snart 43 år,  og vet at å først ta 10ende, for så å ta gymnas, for deretter, ta en utdannelse, blir helt urealistisk.
Men to år og der kun bildene mine vil være avgjørende for å komme inn, er realistisk.
Kom under noe kalt pro-nav og alt virket helt greit. Gikk ett kurs hos nav, tenkte var greit å se om jeg var i stand til å stå opp om morgenene, og at det gikk greit å sette seg på skole benken. Og det var ikke noe problem.
Så begynner problemene. Jeg har ikke vært noe syk, derfor hadde jeg ingen fast lege som kan skrive de papirene som trenges ,for å få arbeidsavklaringspenger. Og jeg er ikke interessert i å finne på en sykdom, for dette
Trodde jeg i min situasjon kan ville ha noen snarveier i systemet siden man faller mellom alle stolene.
Har ikke noen cv å vise til i det hele tatt, dette er jo problematisk i seg selv, i dagens arbeidsmarked, så derfor er en utdannelse viktig.  Men nå forlanges det at jeg skal ta ett kurs til i noe som jeg vil si, ikke har noen betydning for meg i min situasjon. For ett kurs på 18 mnd vil ikke ha noe å si for annet og få en jobb på rimi. Da foretrekker jeg å fortsette å jobbe som prostituert. Så der står jeg.
Så det som vil gi meg muligheten å komme utav prostitusjon, er å gi meg støtte til disse to årene på skolen.
Og vet at man kan komme inn på særskilt grunnlag på andre skoler.  Og om jeg mangler poeng på tidligere skoler, men har bra nok bilder, at man kunne få benytte seg av dette, fek.
 Men nå så mister jeg alle rettigheter,  om  jeg  ikke tar dette kurset.  Er søknadsfrist på skolene i  April, og det å sette sammen bilder til søknaden, vil innebære mye tid, da jeg har veldig mange bilde mapper som  jeg må gå   gjennom, for å finne de rette bildene. Ca 50 000 som gjenstår, da jeg allerede har gått  gjennom mange..
Kurset vil også vare til august, og da begynner jo skolen, så da er det by-by,  til ferie med  fam.  i nord.  . Det jeg leser mellom linjene med dette, er at nav ser det som uaktuelt å støtte skolen.
Så ser med dette, ikke hvor el hva slags hjelp dere har ment vi skulle få, for å få muligheten å skifte jobb?
Noe som er tilrette lagt for oss uten cv, som ikke innebærer å jobbe i vernet bedrift?  Noe jeg hørte det var ei anna jente, som endte opp med å jobbe i.
Er ikke tilbakestående, og har mye å gi.  Å ha som mål å jobbe med noe der jeg får utfordringer, vil være ett minimum, for å slutte med min nåværende jobb.
Hadde  begynt  å tro på dette, og at det skulle gi meg en åpningen jeg trengte,  for å forandre jobb situasjonen min
HILSEN METTE PÅ 42